Zdrava ishrana

Poslednjih godina sve više slušamo priče o zdravoj ishrani. I dok jedni gutaju informacije o istoj, drugi smatraju da je reč o pomodarstvu. Suština i istina svega toga je negde između. Tačnije, zdrava ishrana nije ništa novo do buđenje svesti o pravilima i opcijama različitih vidova ishrane.

Sa druge strane, istina je da su ljudi nekada jeli zdraviju hranu, bez pesticida, raznih aditiva, aroma i boja. Istina je da su i fizički bili aktivniji, ali istina je da je i u njihovo vreme postojala piramida ishrane, ali se nisu informisali o njoj, nego se hranili onim što su imali i po svom nahođenju.

Danas, zahvaljujući novim saznanjima, kombinuju se različite namirnice, što je rezultiralo pojavom novih vidova ishrane. Dok se jedna bazira na proteinima, druga isključivo na namirnicama biljnog porekla, treća je kombinacija proteina i masti… Koja ishrana će biti vaš izbor, zavisi isključivo od toga šta vašem organizmu odgovara.

piramida ishrane

Piramida ishrane

Piramida zdrave ishrane pomoćiće vam da isplanirate dobro balansirane obroke , uz pomoć kojih ćete obezbediti sebi vitku liniju i zdrav život.

keto ishrana

Keto ishrana

Šta je keto dijeta? Šta su ugljeni hidrati? Kako jesti na keto dijeti. Osnovni principi i spisak dozvoljenih namirnica. Ketogena ishrana za vitko telo.

liposukcijska ishrana

Liposukcijska ishrana

Liposukcijska ishrana je režim dijetalne ishrane koji se pre svega odlikuje dobrim marketingom, pa je trenutno i veoma popularna na ovim prostorima.

hrono ishrana

Hrono ishrana

Hrono ishrana nastala je pre 30 godina u Francuskoj, nije klasična dijeta, već sinhronizacija režima ishrane sa vašim biološkim satom.

veganska ishrana

Veganska ishrana

Koja je razlika između vegana i vegetarijanca? Ključ veganske ishrane je u raznolikosti namirnica. Zdrav život i vitko telo samo su deo benefita.

bezglutenska ishrana

Bezglutenska ishrana

Bezglutenska ishrana se primarno primenjuje zbog alergija na žitarice, ali pojedinci kao Novak Đoković koriste je za zdravo telo i vitku liniju.